Millerovci – recenzia

David Burke je bezvýznamný díler trávy. Avšak niečo sa zvrtne a on za trest musí Bradovi – svojmu šéfovi prepašovať z Mexika do Štátov len „štipku a pol“ marihuanovej zásielky. O tom, že to bude troška väčší náklad, netreba pochybovať. V snahe vyzerať čo najnenápadnejšie si David zadováži tak trochu čudnú rodinu – ostrieľaná striptérka Rose (Jennifer Aniston) bude jeho manželka, otravný panic zo susedstva syn Kenny (Will Poulter), okoloidúca tuláčka Casey (Emma Roberts) – dcéra. Na karavane sa vyberú ako príkladná rodinka užiť si spoločnú dovolenku, čo znamená naplniť auto od hlavy po päty trávou a za províziu ju doviezť k Bradovi.

Ide tu síce o ľahšie predvídateľný príbeh cesty, počas ktorej Millerovci zažijú mnohé humorné, ale aj vypätejšie chvíle. Zdá sa že autori si dali snahu, aby bol príbeh stále sledovateľný, vtipný a udržal si diváka.

Asi takto by mala vyzerať priemerná letná komédia, ktorá si za námet zvolila umelé vytvorenie rodiny a nasmerovala ju na cestu kriminality. Príbeh má občas slabšie miesta v „omieľaní“ neistoty, či ich na hraniciach chytia alebo nie, alebo v naťahovaní sa o províziu, avšak treba spomenúť výborne  zvládnuté scény s fiktívnym bábätkom, či v zbližovaní sa so spočiatku otravnou rodinou Fitzgeraldovcov. Medzi komediálnym hercom Jasonom Sudeikisom a Jennifer Aniston to správne iskrí a niet pochýb, že ide o ostrieľané komediálne herecké osobnosti, ale pohotovo im sekundujú aj Will Poulter, ktorému rola prihlúpleho a naivného chlapca sadla ako uliata a uhundraná, ale aj vynaliezavá neter Julie Roberts, Emma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *