Sezóna husacích hodov sa začala: Cech husacinárov ju zahájil Dňom otvorených dverí v Slovenskom Grobe!

IMG_2494TSV priebehu uplynulého víkendu sa začal sviatok všetkých milovníkov husaciny. Uskutočnil sa totiž Deň otvorených dverí Cechu husacinárov Slovenského Grobu. Sezóna husacích hodov potrvá až do konca roka. Všetkých osem prevádzok Cechu pozýva na skvelú husacinu do Slovenského Grobu!

Sezóna husacích hodov sa oficiálne začala! Milovníci dobrého jedla a kvalitnej husaciny si to počas posledného augustového i prázdninového víkendu namierili do Slovenského Grobu. Ten je nielen našou kolískou husacinárskeho remesla, ale dnes už aj svetoznámou destináciou pre domácich gurmánov aj pre gastroturistov z celého sveta. „Deň otvorených dverí dopadol výborne. Stovky ľudí s rodinami si urobili výlet do príjemného prostredia Slovenského Grobu a popri tom si vychutnali to najlepšie z umenia najskúsenejších slovenských husacinárov,“ hodnotí tohtoročné podujatie prezident Cechu husacinárov Slovenského Grobu Boris Haškov mene všetkých ôsmich reštauračných prevádzok Slovenského Grobu, ktoré sú v Cechu združené. „Napriek tomu, že pršalo a počasie nám neprialo, prišlo množstvo návštevníkov z blízkeho aj ďalekého okolia a atmosféra nemala chybu!“ dodáva Boris Haško.
Grobská izba, Grobský dvor, Gurmánsky Grob, Husacina Plus P enzión, Husacina u Zápražných, Penzión & Restaurant Karolína, Pivnica u Zlatej Husi a Zelený dvor – to všetko sú oficiálne reštauračné prevádzky, ktoré každoročne organizujú Deň otvorených dverí, teda symbolický štart sezóny husacích hodov. Práve v týchto ôsmich reštauráciách sa mohli milovníci husaciny 30. augusta najesť dosýta za symbolickú cenu. Podmienkou bolo len zakúpenie vstupenky na Deň otvorených dverí v hodnote 2,- Eur v ktorejkoľvek z reštaurácií Cechu. Po jej zakúpení mohli návštevníci degustovať a porovnávať 200 gramové porcie husaciny s lokšami a prílohou v ktorejkoľvek z prevádzok Cechu za spomínanú symbolickú sumu 7,- Eur.

IMG_2634TSDeň otvorených dverí v „slovenskej mekke husaciny“ sa tento rok uskutočnil už 14-ty krát. Podľa slov prezidenta Cechu Borisa Haška, primárnym významom podujatia bolo, dať návštevníkom príležitosť vybrať si reštauráciu, v ktorej im husacina chutí najlepšie, aby sa neskôr vrátili na klasické husacie hody práve do tej svojej obľúbenej prevádzky, ktorá sa im zapáčila najväčšmi. „Niekto prišiel len na pohár vína, lebo si husacinu dal v susednej prevádzke, ale ide nám najmä o to, aby sa sem ľudia prišli pozrieť, videli, ako to tu robíme a keď sa im bude páčiť, dúfame, že sa vrátia,“ dodáva.

CECH HUSACINÁROV SLOVENSKÉHO GROBU
Do Cechu husacinárov sa združilo 8 prevádzok, ktoré majú snahu udržať kvalitu a dobré meno husaciny v Slovenskom Grobe. Za každou upečenou husou je kus poctivej práce, čo ocenila aj Európska komisia v roku 2006, keď zo 422 projektov z celej EÚ vybrala za dodržiavanie tradície husaciny ako najlepší projekt v rámci malého a stredného podnikania. Nenechajte si ujsť jedinečný zážitok v útulných reštauráciách Cechu husacinárov Slovenského Grobu.

IMG_2697TS